Skip to content

Fenntartható fejlődés

Fenntartható fejlődés - a mi felelősségünk

A Total Ecosolutions program keretei között gyártott és gyártás alatt álló termékeket úgy terveztük meg, hogy folyamatosan segítsék ügyfeleinket az energiahatékonyság javításában, és csökkentsék a gyártás a környezetre gyakorolt hatásait.

A termékek élettartamának meghosszabbítása jelentős mértékben növeli azok fenntarthatóságát, és csökkenti a környezeti terhelést. Amennyiben az útburkolat kezelése a megfelelő pillanatban megtörténik, a javítás élettartamának meghosszabbítására vagy a felújításra szolgáló termék jelentősen meghosszabbíthatja az útburkolat egészének élettartamát.

A TOTAL csoport teljes mértékben elkötelezett az új, hosszabb élettartamú termékek kutatása és fejlesztése mellett. Eme igyekezet egyik eredménye az ECO2 kötőanyag. A külön a meleg bitumenkeverékek számára tervezett bitumen, a használt kötőanyagtól függően akár 40 °C -os hőmérsékletcsökkentést tesz lehetővé a bitumenkeverékek gyártása és lerakása során (a forró bitumenkeverékekhez képest).

Az utak és az autópályák a teher- és a személyforgalom legalapvetőbb és legforgalmasabb építőkövei, és fontos szerepet játszanak a gazdasági tevékenységek szokásos helyi életbe való integrációjában. Az útburkolatok építése során felhasznált bitumeneket és bitumenkeverékeket gyakran egyszerű, primitív anyagnak tekintik. Ezzel szemben az az igazság, hogy a bitumenek/aszfaltok innovatív megoldásokat kínálhatnak a társadalom globális problémáira, mint például a közúti közlekedés biztonsága, közlekedési utak integrációja a városi és vidéki területeken, valamint az útépítés környezetre gyakorolt hatásainak csökkentése az újrahasznosított anyagok növekvő arányú felhasználásával.