Skip to content

Az aszfalt/bitumen megismerésével

BITUMEN ACADEMY

 

A TOTAL csoport befektet a bitumenről szóló ismeretek ügyfelek körében történő terjesztésébe, és elindította első, a bitumenről és annak innovatív felhasználási módjairól szóló online tanfolyamát.

A Total csoport az École des Ponts rangos francia műszaki egyetemmel és a Coursera internetes ismeretterjesztő platformmal együttműködésben lehetőséget kínál a széles nyilvánosság számára, hogy megismerkedjen az aszfaltot/bitument illető tudományos, műszaki és gazdasági alapokkal, illetve annak felhasználási módjaival. Eme első, tömegeknek szóló nyitott online tanfolyam elnevezése "A bitumen felhasználási lehetőségei a jobb utakért és innovatív alkalmazásokért"

A TANFOLYAMRÓL

Négy héten keresztül világszerte elismert szakemberek adják át tudásukat és tapasztalatukat, hogy biztos ismereteket szerezzenek a bitument illető mai valóságról és jövőjének új megközelítéseiről.
Az alapgondolat, hogy széles rálátást szerezzenek eme kiterjedt témára, a kutatásban, iparban és a kereskedelemben dolgozó szakemberek, valamint jelentős végfelhasználók segítségének köszönhetően.

A regisztráció, a tanfolyam elvégzése, valamint a fórumokon való részvétel egyaránt ingyenes. A tanfolyam online elérhető a Coursera vállalat weboldalán.

A Total csoport - a vezető európai aszfaltszállító és az École Ponts Paris Tech - a legrégebbi francia műszaki iskola, valamint az internetes oktatás szakértője, a Coursera vállalat több mint nyolc hónapos együttműködésének köszönhetően született meg az a tanfolyam, amely lehetőséget ad a nagyközönség számára, hogy szélesebb körű ismereteket szerezzen az aszfaltról/bitumenről.

A tanfolyam az aszfalt/bitumen feldolgozás teljes láncolatát lefedi: a nyersolajtól az útépítésben és az iparban történő végső felhasználásig. Az építőanyagot illető valamennyi kérdésre választ ad, annak gyártásától kezdve, összetételén és fizikai-kémiai tulajdonságain keresztül, egészen felhasználási módjaiig, aszfaltutakon való viselkedéséig és újrahasznosításáig. 

A tanfolyam résztvevői emellett tájékoztatást kapnak a vonatkozó szabványokról, a piaci helyzetről, a kutatás és fejlesztés új, innovatív alkalmazások felé vezető irányáról, melynek eredményei között optimális tulajdonságok, költséghatékonyság és a környezetnek való megfelelőség is szerepel, a Total vállalat jelszavával összhangban: „Egy jobb energiára törekszünk.

A TANFOLYAM TARTALMA

A tanfolyam összesen megközelítőleg négy és fél órányi videóanyagot foglal magába. A nemzetközi szakemberek biztosította oktatás négy fejezetre bontható, amelyeket a résztvevők azonos mennyiségű hét alatt teljesíthetnek. Az egyes hetek végén egy teszt segítségével ellenőrizheti, hogy mennyire sikerült magváévá tenni az oktatók által átadott információkat. A tanfolyam összességében egy négynapos oktatásnak felel meg. 

Az előadó szakemberek angolul beszélnek, hogy a tanfolyam széles nemzetközi közönség számára elérhető legyen

KÖZÖSSÉGFORMÁLÁS

A weboldalon keresztül az oktatás résztvevői általános és tematikus fórumokhoz is hozzáférést kapnak, ahol lehetőségük nyílik az oktató csapatokkal és további résztvevőkkel folytatott kommunikációra, így akár kutatókból, tanárokból, technikusokból, diákokból és felhasználókból álló nemzetközi "bitumen" közösségeket is létrehozhatnak.

A digitális eszközök efféle interaktív kihasználásának köszönhetően a „Bitumen kihasználása jobb utak és innovatív alkalmazások számára“ című tanfolyam kezdettől fogva az ismeretek átadásának és a tapasztalatok megosztásának mintájául szolgál az aszfalt és a kapcsolódó termékek területén.

https://www.coursera.org/learn/mastering-bitumen

BITUMEN ACADEMY

Az egész konszern hasonló módon áll hozzá az oktatáshoz, így a cseh és szlovák piacon való működésének 25. évfordulóját idén ünneplő TOTAL CSEHORSZÁG kihasználta ezt az alkalmat, és újabb lépést tett az új utak és megoldások keresése iránti folyamatos igyekezetében.

A csehországi és szlovákiai érdeklődők számára tanfolyamokat szerveztünk az aszfalt kötőanyagok, keverékek és az útburkolatok hibáinak témaköreiben történő ismeretek bővítése céljából. Bízunk benne, hogy a sokéves tapasztalat és a közös know-how felhasználásával, a VIAKONTROL (korábban NIEVELT-Labor Prága) vállalattal együttműködésben még egy lépéssel előresegítjük Önt szakmai tájékozottságában.

A tanfolyam 3 különböző, önálló, ám sok ponton egymáshoz kapcsolódó leckéből áll. A tanfolyam fő célja, hogy többet megtudhassunk a bitumen és a bitumen további összetevőinek összetettségéről és érzékenységéről, azok kezelésének, illetve az útburkolat végleges paramétereivel való kapcsolatuk feltárása céljából.

A tanfolyamról bővebbet az alábbi címen tudhatnak meg: http://bitumen-academy.total.cz/

A TOTAL vezető szerepet tölt be az európai aszfaltpiacon. Az innováció mindig is a fejlesztett termékek fenntarthatóságának kulcsa volt. A vállalat fő célja a műszaki ismeretek és tapasztalatok megosztása, annak biztosítása érdekében, hogy a bitument a leghatékonyabban használják fel annak különféle alkalmazási területein.

Az École des Ponts az egyik legrégebbi építészeti egyetem Franciaországban. Az iskola ma is rendkívüli elismertségnek örvend, különösen a mérnöki tanulmányok területén. Különös jelentősége van az olyan kulcsterületeknek, mint a közlekedés, a lakás és a városi szolgáltatások, illetve további területeknek, köztük az energetikának, a környezetvédelemnek, az éghajlatkutatásnak, a területfejlesztésnek és a fenntartható fejlődésnek.

A VIAKONTROL a cseh és szlovák piacon tevékenykedő vezető útkutató laboratórium, a bitumenes kötőanyagok és keverékek tesztelésében szerzett sok éves tapasztalattal.

A COURSERA az oktató platformokra és on-line tanfolyamokra szakosodott vállalat, melynek kínálatában több mint 1500 tanfolyam szerepel, és világszerte 18 millió tanulót fog össze. 

Regisztráljon hírleveleinkért TOTAL!

És értesüljön a legérdekesebb hírekről a TOTAL világából

JOGI NYILATKOZAT

Az adatvédelmi irányelvekkel kapcsolatos minden információt megtalálhat a https://www.total.hu/jogi-impresszum-es-cookie-szabalyzat#cookie oldalon.

As part of the website and in accordance with the regulations on the protection of personal data, Total, as data controller, processes your personal data such as your email address for the purpose of sending you our newsletter on the basis of our legitimate interest. Your data is kept for the duration of your subscription to our newsletter. In order to carry out the processing mentioned above, the data collected is only accessible to the site administrator and IT service providers. In accordance with the regulations in force, you have the right to access, rectify, delete your data, post-mortem directives and may also request the limitation of the processing. You also have the right to exercise your rights and ask us about the processing of your personal data by contacting [email protected] If, after contacting us, you feel that your rights are not being respected, you can submit a complaint to the competent supervisory authority. To find out more about the management of your data and your rights, please refer to the site's personal data and tracker charter.