Skip to content

Fuel economy (üzemanyagtakarékos) kenőanyagok

Alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás, alacsonyabb CO2 kibocsátátás, tökéletesebb motorvédelem, lassabb kopás.... A TOTAL kifejlesztette a Fuel Economy kenőanyagokat, amelyek feladata, hogy segítsék a vevőket járműveik és berendezéseik teljesítményének növelésében, a környezetre gyakorolt hatások, valamint az üzemeltetési költségek csökkentésében. A TOTAL Lubrifiants vállalatnál a gazdaságosság és az ökológia kéz a kézben jár.

Fuel Economy (üzemanyagtakarékos) kenőanyagok 

 

Mit tudnak a Fuel Economy kenőanyagok?

A Fuel Economy (üzemanyagtakaérékos) kenőanyagok speciális összetétellel rendelkeznek, amelyek a hagyományos olajokkal szemben támogatják az üzemanyag-megtakarítást, miközben azonos teljesítményszintet biztosítanak. Ezek a jellemzők elsősorban a motorolajokra vonatkoznak, ám váltó- és hajtóműolajok, illetve mások esetében is érvényesülhetnek.

A TOTAL Fuel Economy kenőanyagok használata pénzügyi szempontból is megfontolandó, miközben a környezetvédelmet illetően is előrelépést jelent. Annak eredményeként, hogy a Fuel Economy kenőanyagok növelik a motorja telejsítményét, jelentősen csökkentik az üzemanyag-fogyasztást, amivel pénzt takarít meg, ráadásul csökkentik karbonlábnyomát*. Fuel Economy kenőanyagaink a TOTAL EcoSolutions részét képezik.

*A karbonlábnyom azt mutatja, hogy egy cég tevékenysége, egy ember életmódja vagy egy termék életciklusa nyomán mennyi közvetlen és közvetett karbonkibocsátás kerül a levegőbe. A karbonkibocsátás az összes üvegházhatású gáz (ÜHG) kibocsátást jelenti, minden ÜHG-kibocsátást tonna szén-dioxid egyenértékben (t CO2e) számolunk, ami egyben a karbonlábnyom mértékegysége is. Minél nagyobb a karbonlábnyom, annál nagyobb az éghajlatváltozásra mért hatás. Vállalatok és egyének esetében rendszerint 1 éves időszakra vonatkozóan számolunk karbonlábnyomot. Karbonlábnyomot számolhatunk rendezvényre, utazásra, szolgáltatásra stb. vagy akár társadalomra, gazdaságra vonatkozóan is

A Fuel Economy kenőanyagok használata

A TOTAL Fuel Economy termékcsalád számos járműtípushoz és ipari berendezéshez megfelelő.

Fuel Economy kenőanyagok személyautókhoz

A Fuel Economy kenőanyagok lehetővé teszik a kibocsátás okozta szennyezés csökkentését. Optimalizálják a kipufogógáz utólagos kezelését biztosító rendszer hatékonyságát a járműben, és a tisztaság, valamint a kopással szembeni védelem növelésével meghosszabbítják a motor élettartamát.

Fuel Economy kenőanyagok építőipari gépekhez

A TOTAL Csoport mint az üzemanyag-takarékosság zászlóvivője, egyedülálló a szakterületén azzal, hogy univerzális üzemanyag-megtakarítási koncepcióval állt elő az építőipari gépek ágazatában. A TP STAR CONCEPT elgondolásnak köszönhetően az ágazatban dolgozók a kenéssel kapcsolatos valamennyi igénynek meg tudnak felelni azzal, hogy az általában szükséges 10-15 kenőanyag helyett mindössze kettőt használnak.

Fuel Economy kenőanyagok mezőgazdasági gépekhez

A TOTAL Csoport azon kevés vállalat közé tartozik, amelyek mezőgazdasági gépek számára fejlesztenek üzemanyag-takarékos kenőanyagokat. Annak köszönhetően, hogy kenőanyagaink megfelelnek a gyártók legújabb követelményeinek, egy géppel egy évben 600 liter üzemanyagot takaríthat meg, és 1,6 tonnával csökkenthető a CO2 kibocsátás.

Fuel Economy kenőanyagok teherautók, városi és távolsági autóbuszok számára

A TOTAL Csoport egyike azon keveseknek a kenőanyag-ágazatban, amely üzemanyag-takarékos kenőanyagaiért négy független szervezettől is elismerést kapott. Ezek a szervezetek megerősítik, hogy az átlagos üzemanyag-megtakarítás 1 liter 100 km-en vagy 3%.*

* A teszteket Cummins ISX motorral, Eaton váltóval és Dana differenciálművel felszerelt járműveken végezték.

Egy lépéssel előrébb

A Fuel Economy kenőanyagok a laboratóriumi fejlesztést követően azonnal intenzív tesztelésen esnek át - a vizsgálatok független laboratóriumokban, majd teljes gépjármű-parkokon történnek. A Fuel Economy kenőanyagok esetében a tesztek minden esetben kiváló eredményeket hoztak: A motor nagyobb teljesítménye és hosszabb élettartama, tökéletesebb motorvédelem, a váltó hosszabb élettartama, alacsonyabb karbantartási és üzemeltetési költségek, csökkenő üzemanyag-fogyasztás, és számos más előny!