Skip to content

Low SAPS kenőanyagok

A TOTAL Lubrifiants Low SAPS termékei azáltal is megfelelnek a legmodernebb motorok igényeinek, hogy rendszerük számára teljes mértékben lehetővé teszik a kipufogógáz utólagos kezelését.

Low SAPS kenőanyagok 

"Low SAPS" elnevezésű alacsony kibocsátású kenőanyagainkban kis mennyiségű szulfáthamu, foszfor és kén (Sulphated Ash, Phosphorus and Sulphur – SAPS) található. A hagyományos kenőanyagokban található SAPS anyagok káros hatást gyakorolhatnak a "post-treatment" (utólagos kipufogógáz-kezelés) rendszerekre, amelyek feladata a szennyező kibocsátások megszüntetése. A dízel részecskeszűrők (DPF) különösen érzékenyek a SAPS anyagokra. A TOTAL Lubrifiants Low SAPS technológiája eme tisztítórendszerek teljesítményének optimalizálásával korlátozza a felhasználó környezetre gyakorolt hatását. Low SAPS kenőanyagaink a TOTAL EcoSolutions program részét képezik.

Dízel részecskeszűrők (DPF)

Az elmúlt években az autóipar kutatási és fejlesztési ágazatában rendkívül nagy figyelmet szenteltek az utólagos kipufogógáz-kezelést biztosító rendszereknek. Az autógyártó cégek ezzel összefüggésben vezették be a piacra a részecskeszűrőket. A dízelmotorok számára tervezett részecskeszűrők elnyelik az összegyűlt részecskéket, és gázolajat fecskendeznek be, mely során végül a káros részecskék elégnek. Ez új kihívást jelent a kenőanyagok számára, amelynek a TOTAL sikeresen meg is felel. Olyan olajokat terveztünk, amelyek alkalmazkodnak az utólagos kipufogógáz-kezelő rendszerek, mint például a részecskeszűrők fizikai és kémiai követelményeihez.

Előnyök

  • A kipufogógáz utólagos kezelését biztosító rendszer optimális teljesítménye.
  • Alacsonyabb szervizköltségek a felhasználó számára.
  • Mindenféle, a leginkább igényes felhasználásra is megfelelő.
  • A kenőanyagok új generációja valamennyi benzin- és dízelmotorhoz