Skip to content

Vágóolajok - VALON MS HC

Hidrokrakkolt vágóolajok az ásványi olajokkal történő összehasonlításban magasabb műszaki és a környezetvédelmi szempontból feljavított paraméterekkel:

  • GROUP II és III alapolajok  ≤ 0,03 % kéntartalmú olajok (tiszta olajok),
  • ásványi olajokkal szemben fokozott oxidációval és habosodással szembeni ellenállás,
  • aromamentes olajok, világosabb átlátszó szín,
  • magasabb levegőelválás és alacsonyabb elpárolgás,
  • jelentősen alacsonyabb környezetre kedvezőtlenül ható anyagtartalom (max. karciogén benzopirén tartalom 0,01 - 0,03 ppm, ellentéteben az ásványi olajok 0,1 ppm tartalmával.
  • jobb szűrhetőség.

VALOTA ST 9122 HC

Klórmentes vágóolaj a acélok rendkívül igényes megmunkálásához kifejlesztve. Különösen alkalmas szénacélok, magas széntartalmú acélöntvények és rozsdamentes acélok megmunkálásához. A kiváló kopás és extrém nyomás elleni védelem meggátolja a lerakódásképződést és meghosszabbítja a berendezés élettartamát.

ISO -L-MHF

VALONA MS 7023 HC

Klórmentes vágóolaj acélok és színesfémek nagyon nagy igénybevételű megmunkálásához. Széleskörű felhasználási lehetőség kemény és nagyon kemény acélok (csapágyacél), speciális, rozsdamentes és hőálló acélok (NIMONIC és VASPALLYOY), valamint titánöntvények (repülőgépipar és orvosi alkalmazások) megmunkálásánál. Alacsony ötvözésű acélokhoz és réz öntvényekhez is felhasználható. Megmunkálás, esztergálás, menetvágás, marás, belső menetek vágása, mélyfúrás. Nagyfokú hatékonyság különböző felhasználásoknál, ideértve a biogyógyászati és űrprogramokat is. Alacsony üzemeltetési költségek (forgács, tisztítás, szűrés).

ISO -L-MHB

VALONA MS 5020 HC

Klórmentes vágóolaj vas- és nem vasfémek nagyon nagy igénybevételű megmunkálásához. Rézötvözetek precíziós esztergálásához és más megmunkáló műveletéhez, acélok (közepesen kemény és kemény) precíziós esztergálásához, valamint alumíniumhoz és rozsdamentes acélokhoz is használható. Megmunkálás: esztergálás, menetvágás, marás, menetfúrás, vágás, polírozás. Kiváló hűtőhatások.

ISO -L-MHE

VALONA MS 5009 HC

Klórmentes vágóolaj acélok és színesfémek nagyon nagy igénybevételű megmunkálásához. Széles felhasználási lehetőség vágásoknál (menetvágás alumínium- és réz öntvényekre, alacsony és közepes széntartalmú acélokra). Megmunkálás: esztergálás, menetvágás, marás, menetfúrás. Kiváló hűtőhatások.

ISO -L-MHE

VALONA GR 3003, 3005, 3008

Klórmentes alacsony viszkozitású olajok vasanyagok, öntvények és rozsdamentes fémek hónolásához és csiszolásához.

Csapágygyűrűk szuperfiniseléséhez különösen alkalmas olaj, hónoló dörzskövekkel (gyémánt, szilícium-karbid ...), csiszoló anyagokkal és csiszoló tárcsákkal használható. Gépkezelők komfort érzetét növelő alacsony szaghatás. Az alacsony elpárolgás csökkenti az olajfelhasználást.